single-post

Girişimcilik Nedir? Nasıl Başarılı Girişimci Olunur?

6 yıl önce 2616


Son zamanlarda özellikle internet sektöründe cevabı en çok aranan sorular:

• Girişimcilik nedir
• Kime girişimci denir
• Nasıl başarılı girişimci olunur
• Girişimcilerin en sık yaptıkları hatalar nelerdir

Girişimcilik son dönemin en popüler konularından biri.

Üniversitelerde açılan bölümler, Türkiye’deki risk sermayedarları (VC), melek yatırımcılar ve kuluçka merkezleri de girişimciliği destekleyerek bu ekosistemin daha da büyümesi için katkıda bulunuyorlar.

Yapılan araştırmalar, başka bir işte çalışanların %85’inin kendi işini kurmak yani girişimci olmak istediğini gösteriyor. Bu girişimci adaylarının %11’i ise e-ticaret sektörüne girmek istediğini dile getiriyor.

4 ana başlık altında 15 yazının yer aldığı dosyamızda girişimci olmak isteyen ya da henüz girişimciliğe yeni adım atmış kişilere yardımcı olabilmek için hazırladığımız rehberleri bir araya getirdik. Bu rehberlerimizde yola yeni çıkan girişimcilere başarılı olmuş girişimcilerin tavsiyelerini sunuyor ve ilk yıllarında girişimlerin sıkça yaptıkları hatalardan bahsediyoruz. Bunların yanı sıra girişimcilere ilham verecek film ve kitap önerilerinde de bulunuyoruz.

Johann Wolfgang von Goethe’nin söylediği gibi: “Başlanılmamış iş, asla bitmeyecektir“. Bu nedenle girişimci olma yolundaysanız bir an önce adım atmanızda fayda var. Hazırladığımız rehberlerin bu yolda size yardımcı olacağına inanıyoruz.

Bu süreçte ilham almaya ihtiyacınız olursa “Başarı Hikayeleri” kategorimizdeki başarılı olmuş girişim ve girişimcilerin hikayelerini de okuyabilirsiniz.

Girişimcilikle ilgili tüm yazılarımızı okumak için tıklayın

Girişimcilik Nedir

Girişimcilere Tavsiyeler

Girişimcilerin Yapmaması Gerekenler

Girişimcilerin Okuması ve İzlemesi İçin Öneriler

Girişimcilik Nedir


Girişimcilik Nedir [eMikrofon]
Girişimcilik çok basit anlamıyla “kişinin kendi işini kurması durumu” olarak ifade edilebilir ancak kavram hakkında bahsedilebilecek o kadar farklı noktalar var ki birden fazla doğru tanım olduğunu söylemek de mümkün.


İç Girişimcilik Nedir, Girişimcilikle Arasındaki Farklar Nelerdir
İç girişimcilik, belirli bir kurumsal yapı içerisindeki çalışanların kendi inisiyatifleri ya da gelen teşvikler doğrultusunda bulundukları şirketten ayrılmadan fikir ve proje üretmesidir.


Girişimciler Neden İstanbul’u Seçiyor

Sektörde yer alan şirketler Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış olsa da girişimcilerin göz bebeği diyebileceğimiz bir yer var ki orası da İstanbul. Birçok girişim merkez olarak İstanbul’u seçiyor. Peki bu şehri özel kılan ve girişimcileri buraya toplayan en büyük etkenler ne


Girişimcilere Tavsiyeler

Gençlerin Kulak Vermesi Gereken 5 Girişimcilik Tavsiyesi
Girişimcilik yolunda dünya çapında başarılara imza atmış kişilerin bilgelik dolu tavsiyeleri, bu yola baş koymuş birçok girişimci adayının da yolunu aydınlatmak için hazır bekliyor.

Başarılı Girişimcilerin Sahip Olduğu 8 Ortak Davranış
Başarının tanımı herkese göre değişebiliyor. Başarısızlık ise kimilerince tahammül edilemezken, kimileri de başarıyı kucaklayıp, burada yaptıkları hatalardan ders alarak yollarına devam eder.

Başarılı Girişimcilerden Esin Kaynağı Olacak 13 Öğüt
Girişimcilik sürekli ders alınması gereken bir yolculuk olarak ele alınabilir. Bu nedenle bu yolculuk sırasında yanlış kararlar verilebilir ve bu yanlış fikirlerin farkına varıldığı anda bu seçimler değiştirilerek farklı bir yola gidilebilir.

Girişimcilerin Her Gün Hatırlaması Gereken 7 Tavsiye
İş hayatında belirli bir tecrübeyi edinmiş kişilerin atıldıkları girişimlerin bile belirli bir kılavuz eşliğinde ilerlemesi gerekirken, özellikle genç girişimcilerin kulak vermesi gereken deniz feneri niteliğinde birçok tavsiye mevcut.

Üretkenliğinizi Artıracak 8 Basit Yöntem
“Günler 24 saat değil de 48 saat olsa keşke”. Birkaç yıldır iş dünyasında yer alıyorsanız muhtemelen bu cümleyi ya kurdunuz ya da duydunuz; ancak yoğun iş temposuna rağmen de bu cümleyi kuruyorsanız üretkenliğinizi sorgulamanız gerekebilir.

 


Girişimcilerin Yapmaması Gerekenler

Girişimcilerin Başarısızlıktan Çıkarması Gereken Dersler
Başarısızlık kimseyi yeni girişimlerine hazır etmez; fakat girişimin ayakta kaldığı süreci, sonu başarısızlığa çıkan yolu, yapılan hataları ve bu hatalardan çıkarılması gereken dersler iyi özümsenirse, sonrasında başarı da gelecektir

Girişimlerde Başarısızlığa Neden Olan 7 Karar
Başarısızlık kimileri için kabul görmese de ”başarısız girişimci” aslında tecrübeli girişimcidir. Çünkü yaptığı yanlışların bilincindedir ve nerelerde hata yaptığını bildiği için bir sonraki denemesinde bu hatalara düşmeyerek, doğru adımlar atabilir.

İlk Yıllarında Girişimcilerin Sıkça Yaptığı 8 Hata
Birçok girişimci, ilk bir yıl içinde benzer hataları yapıyor ve bu hatalar işlerin büyümesini zorlaştırırken, kimi zaman ise girişimin sonlanmasıyla sonuçlanabiliyor. Bu nedenle girişimcilerin dikkat etmesi gereken bazı konular söz konusu.

 


Girişimcilerin Okuması ve İzlemesi İçin Öneriler

Liderlik ve Girişimcilik Üzerine TED Konuşmaları – I
Herkesin bildiği videoların biraz daha dışına çıkarak, klişeleşmemiş videolara öncelik vermeye çalıştığımız bu derlemede liderlik, başarı, yaratıcılık, girişimcilik ve teknoloji konu başlıkları üzerinde duruyoruz.

Liderlik ve Girişimcilik Üzerine TED Konuşmaları – II
Liderlik, başarı, yaratıcılık, girişimcilik ve teknoloji konu başlıkları altında topladığımız bu videoların ikinci bölümünde Seth Godin, Chris Anderson ve Ken Robinson gibi isimlere yer veriyoruz.

Her Girişimcinin İzlemesi Gereken 10 Film
Listelediğimiz 10 filmi seçerken inovasyon, reklam, mentorluk, başarı hikayesi, pazarlama, tüketici davranışları, markalama, ürün tavsiyesi ve finans kategorilerinin her birinin konu alındığı en az bir yapıma yer vermeye özen gösterdik.

Türk E-ticaret Girişimcilerinin Okuması Gereken 7 Kitap
Kaynakların tamamının yerli olmasına özellikle gayret ettiğimiz yazımızda, kitapların değerli yazarlarıyla yaptığımız ufak röportajlarla da konuya biraz daha derinlik kazandırıyoruz.

kaynak:http://eticaretmag.com/girisimcilik-nedir-nasil-basarili-girisimci-olunur/